top of page

MuuValo

Tiloja - Spaces & Vaarin verstaalla

30.5-17.6.2017 Galleria Laterna Magica

Tiloja - Spaces & Vaarin verstaalla näyttelyssä oli esillä kaksi kuvasarjaa, joille on yhteistä kiinnostus valon leikkiin rapautuneilla pinnoilla, kerroksellisuus ja rosoisuus. Olemme löytäneet kuvauskohteemme eri tavalla: Kiisi Tuomala kaupunkien kaduilla valossa ja varjossa kulkien ja Minna Lehtola kellariverstaan pimeydessä tutkaillen mutta molempia yhdistää halu katsoa tarkemmin kuinka aika muovaa arkista ympäristöä.

 

Kiisi Tuomala: Tiloja - Spaces
Kiisi kulkee, havainnoi ja löytää... aarteita – ei ehkä kuitenkaan kaikkien mielestä. Hylättyjä? Ei välttämättä mutta usein kuitenkin. Ne ovat kaukana tai lähellä. Hän tallentaa ja ikuistaa hetken ja tarinoita, joita ei ehkä koskaan kuulla. Värit, valo, muodot ja varjot kiinnostavat. Rujot, rähjäiset, rouheat, rosoiset tilat ja pinnat kiehtovat ja viehättävät. Ehkä ne ovat portti toiseen todellisuuteen?

 

Minna Lehtola: Vaarin verstaalla
Minna on tutkinut vaarinsa kellariverstasta, sen pintoja, värejä ja esineitä valomaalaustekniikalla, jossa kohde maalataan esiin pimeästä tilasta taskulamppua käyttäen yhden pitkän valotuksen aikana.  Kellarin äänet ja tuoksut vievät muistoihin ja kuviin syntyy tunneside. Minna pitää siitä, miten kuvaustapahtuman hitaus antaa mahdollisuuden keskittyä ja pysähtyä katsomaan tarkasti yksityiskohtia, miten valaisun fyysinen liike, toisto ja käsin tekeminen yhdistyvät kuvien aiheeseen.

Vaarin verstaalla, Laterna Magica, 2017, Minna Lehtola, Kiisi Tuomala, Tiloja, Spaces
Vaarin verstaalla, Laterna Magica, 2017, Minna Lehtola, Kiisi Tuomala, Tiloja, Spaces
bottom of page