top of page

MuuValo

EriValo-näyttely

Jukka Male Museo 20.4-14.5.2017

Opistotalon Aulagalleria 29.10-12.11.2017

Tapio Autelo: Sohvi
Mustavalkokuvat ovat minulle pieniä graafisia runoja. Muodot, rytmi, liike, sävyt, yllätyksellisyys synnyttävät kuvan tarinan, visuaalisen arvoituksen, jota pysähtyy hetkeksi avaamaan, kokoamaan omakseen. Tämä sarja kertoo Sohvista ja hänen seuranaan kulkeneesta varjosta, minusta. Vaelsimme asvaltilla, kallioilla, metsissä, niille heijastuvissa valoissa ja varjoissa lähes kuusitoista vuotta. Minä kutsuin sinua Silkkiturkiksi. Sohvi, Softouch Sweetgrass, 1999-2014, whippet.

 

vinttikoira, whippet, Softouch, Sweetgrass, ystävyys, varjot, mustavalkokuva, graafinen
vinttikoira, whippet, Softouch, Sweetgrass, ystävyys, varjot, mustavalkokuva, graafinen

Jan Ekström: Luokkakaverini

Kuvasin Kulosaaren yhteiskoulun lukion luokkakavereitani heille nykyään tärkeän/rakkaan asian parissa – on se sitten harrastus, perhe, koti, luonto, lemmikki. Ympäristön on valinnut kukin kuvattava itse. Kuvat tuovat esiin heidän persoonaansa ja ikuistavat heidät sellaisina kuin he nykyään ovat.

 

 

Luokkakaverini

Antti Kauppi: Metsän kosketus

 

Katso metsän kokonaisuutta – linjoja ja rytmiä. Jos olet hiljaa, voit kuulla metsän kasvavan. Näet, kun metsä liikkuu tuulessa. Laitat kätesi metsän pinnalle ja tunnet metsän piirtävän sinunkin linjasi. Irtoat arjen kiireistä ja siirryt paikkaan, jossa elät luonnon ehdoilla. Kiireen korvaa rauha, jossa jokainen solusi kytkeytyy osaksi metsän kokonaisuutta.
 

 

mustavalkoinen, heilautettu

Marjut Korhonen: Kohtaamisia

Työt on toteutettu digitaalisella kollaasitekniikalla. Ihmisiä tilanteissa ja paikoissa, jotka voivat olla todellisia tai täysin omaan mielikuvaani perustuvia. Haluan tuoda esiin tämän päivän ihmiskontakteja, kohtaamisia, jotka jäävät usein hyvin pinnallisiksi, arvoituksellisiksi tai toimivat enemmän elekielen kuin verbaalisen ilmaisun kautta. Oma henkilökohtainen tila ja tarve olla paljastamatta liikaa itsestään on kuvattu erilaisina sermeinä sekä puoliläpäisevinä ikkunoina ja ovina. Syrjäytyminen, yksin jääminen, ulkopuolisuus, vilpittömän läheisyyden  puute  ovat tunnetiloja, joita haluan teoksilla tuoda. Muovisten figuurien käyttö ihmisten sijaan korostaa edellä mainittuja tunnetiloja.

 

 nainen,vaalea,mekko,mies,puku,ovi,kaupunki,silhuetti,katu,pastelli,kohtaaminen,turkoosi,kirjoitus,surrealistinen,mielikuvitus,mielikuva,ihminen, kaksi,siluetti,graafinen
nainen, siluetti, sivukuva, kasvot, kukka, hortensia, hortensian kukka, pieni kukka, kukinto, vaalea, valoisa, pastelli, koriste, kukkakoriste, hiuskoriste, puettu, surrealistinen

Minna Lehtola: Kasvoja

Mustavalkoinen kuva värillisestä kohteesta on osa valokuvan vanhaa taikaa. Musta ikään kuin lainaa omaa glamouriaan ja nostaa kohteen hetkeksi arjen yläpuolelle.
 

 

 

Faces, Minna Lehtola, mustavalkoinen, potretti, meikki ja hiukset, hopeanainen

Päivi Lukkari: Hetken valo – valon hetki
Valo on energiaa. Valo on hetki, joka katoaa, vaihtaa kohdetta tai illan tullen katoaa horisontin taa. Valoa ei ole ilman väriä. Väriä ei ole ilman valoa.

 

 

Valo, väri ja varjo
ruskea, abstrakti

Kiisi Tuomala: Shaken Not Stirred
Liikun kaupungissa, näen… jotain tuttua mutta mikä se onkaan…? Valot, värit, muodot tilanteet, hetket muokkaavat sitä… siinä se on… mutta mikä..?

 

 

isoisänsilta

Seppo Verho: Unelmakaupunki
Kun olin lapsi, kivikaupungin puistoissa oli ärjyjä ”Älä tallaa nurmikkoa”-kylttejä. Nyt stadin viheriöt ovat täynnä piknik -seurueita. Ihmiset valtaavat julkista tilaa takaisin. Uutta lasikaupunkia on jännää tutkia.  Hetken valo ja tapahtumat muuttavat paikat jatkuvasti uusiksi. Todellisuus ja unelmat menevät sekaisin. Ei ole sama millaisia mestat ovat, ne herättävät meissä tunteita, haluamme tai emme.
 

heijastus, dracula, eira, elokuva, kaupunki
heijatus, mainos, silmät, auringonlasu, kaupunki
bottom of page