MuuValo

JULISTE_espoo.jpg
Juliste_pysty_medium.jpg

FinnFoto ry. on myöntänyt vuonna 2018 apurahan MuuValo-ryhmälle KERROKSIA näyttelyn toteuttamiseen. Lisäksi näyttelylle on myönnetty Kameraseura ry:n P. K. Jaskari stipendi.

Lue lisää näyttelystä Kamera-lehden numerosta 8/2018: KERROKSIA ryhmänäyttely (Kristiina Sievi-Korte) sekä Oppisviestin numerosta 1/2019 s. 16-19: Oppilaista itsenäisiksi kuvaajiksi

KERROKSIA näyttely oli esillä:

- Espoon kulttuurikeskuksen näyttelytilassa 19.11-2.12.2018, katso kuvia avajaisista.

- Helsingin Musiikkitalossa 2.-29.4.2019, katso kuvia näyttelystä.

 

KERROKSIA VALOKUVANÄYTTELY

Tapio Autelo, Jan Ekström, Antti Kauppi, Marjut Korhonen, Minna Lehtola, Päivi Lukkari, Kiisi Tuomala, Seppo Verho

MuuValo ryhmän valokuvanäyttely KERROKSIA käsittelee mielen, tilan, ajan ja tunteiden kerroksia. Miltä muistot ja unet näyttävät, voiko oman mielenmaiseman jakaa?

Tapio Autelo: Urban Episodes 

Kuvat ovat urbaaneja tarinoita kaupungin visuaalisista kerrostumista.

Tapio Autelo, sarjasta Urban Episodes, Nimetön
Tapio Autelo, sarjasta Urban Episodes, Nimetön

Jan Ekström: Elämän Eliksiiri
Sarja tutkii vettä ja sen merkitystä elämällemme. Vesi on elämän edellytys. Se on läsnä jokapäiväisessä elämässämme, mutta siitä ei saa otetta. Kamera voi kuitenkin vangita sen näkyväksi.

Jan Ekström, sarjast Elämän eliksiiri, Jano
Jan Ekström, sarjast Elämän eliksiiri, Kasvu

Antti Kauppi: Läpi veden ja jään
Eri vuodenaikoina otetut valokuvat kuvaavat järven ja meren pintaa – liikettä, muutosta ja tunnetta. Kuvat on otettu kameralla piirtämällä: kameraa suunnitelmallisesti heilauttamalla on häivytetty rajoja ja piirretty pintaa, jonka voi myös tuntea.

Antti Kauppi, sarjasta Läpi jään ja veden, Railo

Marjut Korhonen: Ylilento

Teoksia yhdistää päähenkilö lokki sekä luonnonelementit valo, vesi ja sinitaivaan pilvet huumoria unohtamatta. Marjut haluaa tuoda esiin puhtaan luonnon arvoja sekä vapautta olla lokkien kaltainen vapaasti mielikuvissa liitävä ja omia arvoja toteuttava yksilö.

Marjut Korhonen, sarjasta ylilento, Two Worlds

Minna Lehtola: Yötalo

Sarja pohtii miltä muistot näyttävät. Vähäisessä valossa kuvaaja jakaa ja hengittää samaa hetkeä kun kuva hitaasti tarttuu kameran kennolle ja paljastaa pimeästä häilyviä hahmoja kuin tunteenläikähdyksiä yli ajan. Kuvat on toteutettu pitkällä valotusajalla ja yhdistämällä vallitsevaa valoa ja digiprojektorilla heijastettuja kuvia. 

Lehtola_04_Kerroksia_Yötalo_Juuret.jpg
20180324-_MG_3889-Edit-Edit.jpg

Päivi Lukkari: Olennainen

Sarja koostuu minimalistiseen tyyliin kuvatuista yksityiskohdista, jotka ovat kiinnittäneet kuvaajan huomion eleettömällä kauneudellaan. Niissä valo piirtää kohteen esiin tai luo varjon, kuvakulman valinnalla on tallennettu kohteen luonteenomainen olemus.

Päivi Lukkari, sarjasta Olennaista, Nimetön
Päivi Lukkari, sarjasta Olennaista, Nimetön
Päivi Lukkari, sarjasta Olennaista, Nimetön

Kiisi Tuomala: NightLife

Hämärä kaupunki avaa yökulkijalle uuden ehkä vähän oudonkin maailman välittäen öisiä tunnelmia, värien ja valojen leikkiä silloinkin. Pinnan alta löytyy yllätyksiä monissa eri muodoissa.

Kiisi Tuomala, sarjasta NightLife
Kiisi Tuomala, sarjasta NightLife

Seppo Verho: NäkymätönMies

Sarja koostuu omakuvista. Tavoitteena on tuoda esiin tavallisen, tasaisen ja ikääntyvän miehen tunne-elämää sankarin ja luuserin roolien puristuksessa.

Seppo Verho, sarjasta Näkymätön mies, Totuuden hetki
Seppo Verho, sarjasta Näkymätön mies, Sisäinen vastus