top of page

MuuValo

OmaValo-näyttely

Oulunkylätalo 10.3-7.4.2016 

Opistotalon Aulagalleria 14.9-14.10.2016

Tapio Autelo: ITSEN ETSIN 

Metsäkosteikko tuoksuu hiljaisuudelle, pysähtyneisyydelle, rauhalle. Näennäisesti. Siellä käyvät hirvet, peurat, jänikset, kaikenkarvaiset. Aikansa elelevät puut, saniaisten rytmi, suovehkamatot, sienet, sateet, lumet. Kuuluu tikkojen reijitystä, palokärjen terävä ilmoitus. Yli lentävät kurjet, hanhet, mitkä milloinkin. Väliin tuuli tarttuu kasveihin. Syntyy huiskia ja huntuja, kunnes vire on ohi. Saniaiset piirtyvät taas tarkkoina. Olemme vain, minä ja kamera. Vähitellen me katoamme, unohdumme itseltämme. Ympärillä hiljaisuus, vaeltava valo, sommitelmia.

kosteikko, metsä, saniaiset, hiljaisuus, rauha, tuuli, huiska, varjot, mustavalkokuva

Antti Kauppi: Metsäkirkko

Metsäkirkko–sarjassa haluan tuoda suomalaisten perinteisen pyhän paikan – metsän – valaisemaan kristinuskon sanomaa. Gaudin suunnitteleman Sagrada Familia–kirkon ympärille on rakennettu polku nuoresta metsästä synkän virran yli vanhaan metsään ja Tuonelan lautturin avulla taivaaseen.  Kuvat on näyttelyssä asetettu ristin muotoon kuvaamaan sitä, miten usko on määritellyt elämäämme.

Marjut Korhonen: Kauneuden lähteillä

Naiseutta ja luonnonkauneutta käsittelevä kuvasarja kuvaa luonnon ja ihmisen vuorovaikutusta. Värimaailman harmonia, omintakeinen lähestymistapa sekä yllättävät yksityiskohdat yllyttävät viipymään kuvan äärellä. Teoksissa on yhdistetty valokuvia komposiiteiksi luovasti ja käsitteellisellä lähestymistavalla.

nainen, siluetti, sivukuva, kasvot, kukka, hortensia, hortensian kukka, pieni kukka, kukinto, vaalea, valoisa, pastelli, koriste, kukkakoriste, hiuskoriste, puettu, surrealistinen

Minna Lehtola: Vaarin verstaalla

Tutkin vaarini kellariverstasta ja sen pintoja, värejä ja esineitä valomaalaustekniikalla, jossa kohde maalataan esiin pimeästä tilasta taskulamppua käyttäen yhden pitkän valotuksen aikana. Kuvaustapahtuman hitaus antaa mahdollisuuden keskittyä ja pysähtyä katsomaan tarkasti yksityiskohtia ja valaisun fyysinen liike, toisto ja käsin tekeminen yhdistyvät kuvien aiheeseen.  Vaarin verstaalla-näyttely oli kokonaisuudessaan esillä Karkkilan kirjastossa tammikuussa 2017 ja Galleria Laterna Macigassa yhdessä Kiisi Tuomalan Tiloja - Spaces sarjan kanssa.

Vaarin verstaalla, Minna Lehtola, vanha vasara, höyläpekin pinta, maalitahroja, työkalu
Vaarin verstaalla, Minna Lehtola, siniset työhaalarit, työkalut

Päivi Lukkari: Gavalohori 152

Kuvasarjassa Gavalohori 152 on valokuvia Kreetalta. Rakennusten yksinkertaisuus ja harmonia kiehtovat. Vallitsevina väreinä ovat valkoinen ja sininen eri sävyissään, kirkkaana tai ajan haalistamana. Ajan kuluminen muodostaa pinnoille mielikuvitusta inspiroivia kuvioita. Hylätyt rakennukset herättävät enemmän kysymyksiä kuin antavat vastauksia. Hetken pysähtyneisyys on kuin aikamatka.

gavalohori, kreikka, vanha talo
gavalohori, kreikka, vanha talo

Kiisi Tuomala: Tiloja - Spaces
Kiisi kulkee, havainnoi ja löytää... aarteita – ei ehkä kuitenkaan kaikkien mielestä. Hylättyjä? Ei välttämättä mutta usein kuitenkin. Ne ovat kaukana tai lähellä. Hän tallentaa ja ikuistaa hetken ja tarinoita, joita ei ehkä koskaan kuulla. Värit, valo, muodot ja varjot kiinnostavat. Rujot, rähjäiset, rouheat, rosoiset tilat ja pinnat kiehtovat ja viehättävät. Ehkä ne ovat portti toiseen todellisuuteen? Tiloja - Spaces näyttely oli kokonaisuudessaan esillä Galleria Laterna Magicassa toukokuussa 2017 yhdessä Minna Lehtolan Vaarin verstaalla-sarjan kanssa.

Havana, Cuba, ovi, sininen seinä, rosoinen, kulunut

Seppo Verho: Heikuroita

Olen kuvannut 50 vuotta perinteisiä albumikuvia, söpöjä dokumentteja perheen elämästä. Kyllästyin, halusin kuviin särmää. Rupesin kiertelemään autiotaloissa ja siltojen alla etsimässä rappiota. Ehkä kuviin tuli näkemystäkin, mutta ne olivat edelleen dokumentteja, sivullisen näkökulmasta otettuja. Tunnekin puuttui.  Halusin henkilökohtaisempaa ja taiteellisempaa otetta. Hannes Heikuran Matkan loppu –näyttely kolahti. Hänen kuvissaan valokuvaajan panos on vahva ja tunteet näkyvillä.  Siitä lähti liikkeelle prosessi, josta tässä näyttelyssä on esillä kolme ensimmäistä kuvaa. Matka sielunmaisemissa jatkuu. 

 

heikuroita, kolmio, kiveys, geometria, siluetti, auringonlaskun värit, keltainen, katukivet
heikuroita, sininen, punainen, praat, henkilö, hahmo,
bottom of page