top of page

MuuValo

ALKU valokuvanäyttely

1.3-28.3.2020

Kameraseura Galleria West
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B-porras, toinen kerros
Vapaa pääsy, avoinna päivittäin klo 9 - 21

juliste_ALKU_1-28.3.2020_Galleria West_M

Jan Ekström  /  Mielen virtaa

Aiheeni on joogan asentojen estetiikka. Kuvaan joogaa ympäristössä, jossa korostuu vankat rakenteet, joita ihminen on vuosikymmenten ja –satojen aikana pystyttänyt omaksi suojakseen ja turvakseen. Jooga ja sen asentojen estetiikka edesauttaa rauhan virtaamista mieleemme ja kehoomme sekä saa aistimme herkistymään.

Jan_Ekström_Mielen_virtaa_3.jpg

Antti Kauppi  /  Alussa on hiljaisuus

Hiljaisuudessa on yksin itsensä kanssa. Se ei ole yksinäisyyttä, vaan herkistymistä kaikelle ympärillä olevalle. Olevainen on lähemmin läsnä. Kun karsii kaiken turhan, sävyt häviävät ja liudentuvat toisiinsa. Aika menettää merkityksensä. Erämaassa olen yksin keskellä ei mitään, vain luonnon ympäröimänä. Se on minun paikkani maailmankaikkeudessa.

Hiljaisuus 3.jpg

Marjut Korhonen  / Jälki jää

Elämässä suuret ilot ja surut vaihtelevat. Usein dramaattiset jäljet pyritään peittämään, ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Jälki on kuitenkin jäänyt. Voimakkaat värit ja kuvapinnalta ulos hakeutuvat linjat kuvastavat tunteita, joita emme voi aina hallita. Rypyt paperissa, kohokuviot, viivat merkitsevät kiinnekohtia, tärkeitä tai elämänsuuntaa muuttaneita tapahtumia.

BALANCING.jpg

Minna Lehtola  /  Huldra

Metsä päästää sisään mutta väistää, taipuu, heilahtaa ja kääntyy. Mitä tapahtuu metsässä yöllä, kun mielikuvitus täyttää pimeän? Huldra on nimitys kansantaruissa esiintyville metsänhengille ja juontuu sanoista peitetty tai salattu. Metsänneito houkuttelee metsänpeittoon tai auttaa metsään eksynyttä.

20190725-_MG_6894-Edit-2-Edit.jpg

Päivi Lukkari  /  Kaikuja menneisyydestä 

Valokuva vangitsee ohikiitävän hetken, pysäyttää ajan. Se välittää kaikuja menneisyydestä: ilman sanoja, hiljaa katsoen, aistien tunnelmaa. Kuvat täydentävät muistojani, luovat tarinoita ja mielikuvia. Ne herättävät myös kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia. Kuvissa näkyy kaikki se mitä en muista.

dIMG_0528p.jpg
bottom of page